Вашата оценка 4.00 от 1 гласа

Ибиса

Ибиса (на каталонски: Eivissa, на испански: Ibiza) е остров в Средиземно море, част от групата на Балеарските острови, владение на Испания. Главните градове са Ибиса, Санта Еулалия дел Рио и Сан Антонио Абад. Ибиса и остров Форментера формират т. нар. Питиуски острови. Официалното каталанско име на острова е Евиса, но въпреки това се е наложило кастилското наименование Ибиса.
Ибиса, наричана често Белият остров (Ла исла Бланка), е най-красивият от четирите Балеарски острова. Удивителни скалисти плажове, високи канари с накацали на тях борови дървета са идеалният декор за вашето незабравимо лятно приключение. Столицата на острова -Ибиса,  е един от най-старите градове в Европа. Основана е от картагенците и бързо се разраства като стратегически важна крепост. Едва след няколко века става столица на Питиуските острови. Плажовете на Ибиса примамват със своя средиземноморски чар,  белеещите се под синьото небе скали и магнетични слънчеви залези. Ненапразно околностите на столицата Ибиса са любимо място на  богатите и известните.
Ибиса е островът на нощния живот и на музикалните фестивали. Ибиса е курорт за млади и неспокойни духове и за улегнали и щастливи семейства. Ибиса е екзотично място за райска почивка, обявено от ЮНЕСКО за световно културно наследство.

* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах